• Glòria Tello: “Esta exposició, que podrà ser visitada fins al 18 d’abril, se suma a les diferents accions que hem impulsat des de la regidoria per posar en valor la figura del cantant

La Plaça de la Reina acull una exposició pública sobre Nino Bravo denominada “Una mirada artística”. La mostra forma part dels actes que l’Ajuntament de València està realitzant per a commemorar els 50 anys de la mort de l’artista valencià i en ella es fa un recorregut visual i sonor per l’obra i trajectòria professional de Nino Bravo, especialment de la part que es va desenvolupar a València, una terra que tal com afirma el seu cronista visual, José Torres “tant admirava i volia”.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha afirmat que “esta exposició se suma a les diferents accions que hem impulsat des de la regidoria per posar en valor la figura del cantant, com ha sigut el concert homenatge que realitzem al costat de la Banda Simfònica Municipal que organitzem en el Teatre Principal i que repetirem al Palau de les Arts el pròxim 27 d’abril”. L’exposició de fotografies i àudios del cantant “compta amb una molt bona ubicació, en la plaça de la Reina, i podrà ser visitada per la ciutadania fins al pròxim 18 d’abril”, ha recordat Tello.

L’exposició es compon de 8 expositors amb tres imatges cadascuna, en la qual Carlos D. Chardí Puchades, comissari de la mostra, ha intentat descriure les etapes artístiques de Nino Bravo en la seua terra, València. Cada lona té un codi QR en valencià i castellà, on sota la veu del locutor Vicente Quintana, podrem conéixer millor la història que està oculta en cadascuna de les imatges que estem veient. Els retrats han sigut comptes amb especial interés. “En cadascun els retrats, que tenen més de 50 anys”, comenta el comissari de la proposta “s’ha realitzat una neteja digital, perquè lluïsquen com mereix Nino Bravo al costat de la Catedral de València, en la Plaça de la Reina, lloc proposat a l’ajuntament i que acollirà  l’exposició”.

Les fotografies van ser realitzades per José Torres, fotògraf i amic del cantant, qui des de 1968 a 1973 va retratar els inicis de Luis Manuel Ferri com a artista, el seu primer festival, el seu debut com Nino Bravo, el seu club de fans, els seus concerts i gal·les, imatges promocionals per a la seua discogràfica, moments únics i inèdits que van ser possibles gràcies a la gran amistat que els unia. Gràcies a la seua obra podem vore moments tan espacials com la presentació de Nino Bravo en el Teatre Principal, participar en el seu primer festival nacional o conéixer els secrets del seu club de fans.

L’exhibició també ha comptat amb la participació i el treball de Darío Ledesma, biògraf oficial de Nino Bravo, que ha ajudat a certificar tot el que en ella es relata. Les locucions i els textos, afirma Ledesma “ens faran viatjar per tota la seua trajectòria artística i els moments artístics viscuts pel cantant en la seua terra. És l’exposició que portem 20 anys esperant”.


La Plaza de la Reina acoge una exposición visual y sonora sobre Nino Bravo

  • Glòria Tello: “Esta exposición, que podrá ser visitada hasta el 18 de abril, se suma a las diferentes acciones que hemos impulsado desde la concejalía para poner en valor la figura del cantante

La Plaza de la Reina acoge una exposición pública sobre Nino Bravo denominada “Una mirada artística”. La muestra forma parte de los actos que el Ayuntamiento de València está realizando para conmemorar los 50 años de la muerte del artista valenciano y en ella se hace un recorrido visual y sonoro por la obra y trayectoria profesional de Nino Bravo, especialmente de la parte que se desarrolló en València, una tierra que tal y como afirma su cronista visual, José Torres “tanto admiraba y quería”.

La concejala de Patrimonio y Recursos Culturales, Glòria Tello, ha afirmado que “esta exposición se suma a las diferentes acciones que hemos impulsado desde la concejalía para poner en valor la figura del cantante, como ha sido el concierto homenaje que realizamos  junto a la Banda Sinfónica Municipal que organizamos en el Teatro Principal y que repetiremos al Palau de les Arts el próximo 27 de abril”. La exposición de fotografías y audios del cantante “cuenta con una muy buena ubicación, en la plaza de la Reina, y podrá ser visitada por la ciudadanía hasta el próximo 18 de abril”, ha recordado Tello.

La exposición se compone de 8 totems con tres imágenes cada una, en la cual Carlos D. Chardí Puchades, comisario de la muestra, ha intentado describir las etapas artísticas de Nino Bravo en su tierra, Valencia. Cada lona tiene un código QR en valenciano y castellano, donde bajo la voz del locutor Vicente Quintana, vamos a poder conocer mejor la historia que está oculta en cada una de las imágenes que estamos viendo. Los retratos han sido cuidados con especial interés. “En cada uno los retratos, que tienen más de 50 años”, comenta el comisario de la  propuesta “se ha realizado una limpieza digital, para que luzcan como merece Nino Bravo junto a la Catedral de Valencia, en la Plaza de la Reina, sitio propuesto al ayuntamiento por primera vez y que se ha concedido para esta exposición«.

Las fotografías fueron realizadas por José Torres, fotógrafo y amigo del cantante, quien desde 1968 a 1973 retrató los inicios de Luis Manuel Ferri como artista, su primer festival, su debut como Nino Bravo, su club de fans, sus conciertos y galas, imágenes promocionales para su discográfica, momentos únicos e inéditos que fueron posibles gracias a la gran amistad que les unía. Gracias a su obra podemos ver momentos tan espaciales como la presentación de Nino Bravo en  el Teatro Principal, participar en su primer festival nacional o conocer los entresijos de su club de fans.

La exhibición también ha contado con la participación y el trabajo de Darío Ledesma, biógrafo oficial de Nino Bravo, que ha ayudado a certificar todo lo que en ella se relata. Las locuciones y los textos, afirma Ledesma “nos harán viajar por toda su trayectoria artística y los momentos artísticos vividos por el cantante en su tierra. Es la exposición que llevamos 20 años esperando”.