• Andrea Pérez i Marta Vicente seran proclamades les màximes representants de les festes de Benicàssim que compartiran amb sis festers i cinc festeres

El municipi de Benicàssim ja està preparat per a les festes de Sant Tomàs de Villanueva que comencen demà divendres 16 de setembre i es prolongaran fins al diumenge 25. “Deu dies de festa, les que dediquem a honrar al patró de la nostra Església, vivint al voltant de la seua figura uns dies en què poder conjuminar amb orgull cultura, tradició, costum i devoció, participant dels actes organitzats amb il·lusió, afecte i cura”, ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués.

El tradicional volteig de campanes al migdia donarà demà la benvinguda a les festes i serà a la nit, amb l’acte de proclamació de les reines, festers i festeres, quan el municipi se submergisca de ple en els festejos “que contemplen 80 actes per a tots els públics i que hem preparat amb molta manyaga i afecte des de la regidoria de Festes juntament amb la inestimable col·laboració de la Comissió de Festes i totes les associacions i col·lectius participants i els festivals de música FIB, Rototom Sunsplash, SanSan i Mar de Sons sumant-se amb la seua participació en el programa festiu”, ha indicat el regidor de Festes, Arturo Martí.

Quant a l’acte encarregat d’obrir els festejos, Andrea Pérez Alonso i Marta Vicente Martí seran proclamades demà reines de les festes major i infantil respectivament i ambdues tenen sentiments compartits, nervis i ganes perquè comence la seua etapa com a màximes representants de la festa de Benicàssim durant el cicle 2022/23. Andrea Pérez, de 18 anys, acaba d’iniciar Estudis Anglesos a la Universitat Jaume I i, després de ser dama infantil en el cicle festiu 2013/14, “tinc moltes ganes de representar al meu poble i espere amb molta il·lusió la presentació, les presentacions d’altres pobles i tots els actes que comporten portar el vestit de llauradora”, comenta Andrea a qui li fa “molta il·lusió tindre tants festers i festeres”. En la seua família també hi ha tradició festiva ja que la seua tia Merche Alonso va ser dama fa 25 anys.

La mateixa il·lusió i nervis té Marta Vicente, de 10 anys i estudiant de 5é Primària en el Col·legi Mater Dei, i és de destacar que la seua mare, Dolores Martí, va ser dama de les festes fa 25 anys. L’acte de presentació, els actes taurins, les activitats infantils o el dia del patró són alguns dels actes que destaca Marta, qui està “nerviosa però tranquil·la alhora” i guarda amb secret el vestit que portarà demà en l’acte de proclamació.

Marta Vicente y Andrea Perez, Reines de Benicàssim 2022

A partir de demà, Andrea i Marta compartiran aquesta experiència al costat d’una àmplia representació de festers i festeres.

Rucsandra Stefania Stan, amb 18 anys acabats de complir, comença la carrera de Magisteri Infantil en l’UJI i “des de xicoteta veia a les representants de les festes i pensava ‘jo també vull’”.

Quant als festers i festeres infantils, tots amb edats entre 9 i 10 anys i estudiants de 5é de Primària, esperen amb molta il·lusió compartir aquest cicle festiu. Daniel Andrés Folch segueix els passos de la seua germana Irene que va ser dama del 2019 al 2021, i va voler presentar-se com a fester perquè li agraden les festes i sobretot el dia del Tobogan d’Aigua.

A Beatriz Borrás Rodríguez li agrada molt els vestits regionals i els actes taurins. Aquesta última afició també compartida per Hugo Mateu López, al qual li encanten les festes, igual que a Marc Villegas Julve, qui la seua mare Clara Julve va ser dama de les festes, Javier Segarra Gómez, que la seua mare Sandra Gómez va ser dama i la seua cosina Elena Ribes, va ser dama infantil; i Saül Royo Pallarés, qui indica que “està molt bonic ser part de les festes patronals”.

Mateu Langa Omedes per part seua, té moltes ganes de gaudir de la fira i estar amb els amics, igual que Sara Escrig Vidal, que no pot triar cap acte en concret perquè li agraden “tots”. Paula Marzá Torres, que la seua mare Dolores Torres va ser dama, va gaudir molt en el vi d’honor de les reines i té molta il·lusió d’estar amb els seus amics aquests dies, com Lucía Ventura Valiente, a la qual li feia molta il·lusió ser festera i seguir els passos de la seua mare, Laura Valiente, que va ser dama; i de tots els actes, el millor per a ella és l’acte de demà, la presentació.

L’acte de proclamació tindrà lloc en la plaça de les Corts Valencianes a partir de les 21.30 hores.

📎 PROGRAMA DE FESTES 

Programa Festes de Benicàssim 2022