• Els actes per a la celebració d’enguany inclouran un homenatge a paiportins i paiportines cèlebres, concerts, música i ball tradicional i disparades de focs d’artifici i una mascletà

Paiporta celebrarà un any més el dia gran de la Comunitat Valenciana. L’Ajuntament de Paiporta ha preparat una programació ampla i variada amb motiu del 9 d’Octubre que inclou des de l’homenatge i reconeixement a paiportins i paiportines cèlebres fins a la música i el ball tradicional o els espectacles pirotècnics.

Per segon any consecutiu l’Ajuntament de Paiporta reconeixerà a paiportins i paiportines il·lustres en un acte institucional que tindrà lloc en la sala de plens del consistori (divendres, dia 7, a partir de les 19 hores). Enguany els guardons es concediran com a col·lectiu al Paiporta C.F, que en 2022 celebra el seu centenari, i a títol individual, ex aequo, a Enrique Sirvent, gran impulsor de la festa dels Moros i Cristians a Paiporta, i Rosa Serrano, dona de lletres, escriptora, editora i educadora.

Coincidint amb la celebració d’aquesta data tan significativa, dissabte 8 d’octubre tornarà a passejar pels carrers de la localitat la Senyera. L’Entrà de la Senyera, a partir de les 20 hores, congregarà a paiportins i paiportines en una desfilada on participarà la Junta Coordinadora de Moros i Cristians i Portadors de Sant Roc i que inclourà una passejada amb coets i un gran tancament amb un castell de focs d’artifici.

A més, aquesta jornada de dissabte tindrà un caire molt musical, amb una vesprada de sarau de folklore valencià, a partir de les 18 hores (carrer Sant Francesc amb Antic Regne), i el concert del Cor de l’Eliana “Nosaltres, els valencians”, a les 19 hores a l’Auditori Municipal, dins de la programació del MocadoràFest.

Els actes festius del cap de setmana tindran continuïtat diumenge 9 d’octubre amb una cercavila amb focs d’artifici de bon matí, a partir de les 8 hores, pels carrers del poble. La nota musical correrà a càrrec de La Colla en Ruta, amb Marcel el Marcià i la banda de les feretes, també com a part del MocadoràFest. Finalment, la cloenda de les celebracions tindrà lloc a les 14 hores, al Pont Vell, amb la disparada d’una mascletà.