• Fem un recorregut per algunes localitats de la Comunitat Valenciana per a saber quins són els actes més importants de la Setmana Santa

Dos anys després sense la Setmana Santa per la pandèmia, les processons dels próxims dies, que commemoren la Passió i Mort de Crist tornen a omplir els carrers de la Comunitat Valenciana.

Des del Diumenge de Rams fins al Diumenge de Resurrecció (10 al 17).

Alberic

Comencem el recorregut pel municipi d´Alberic (Ribera Alta), on tenim que destacar la festa del Diumenge de Rams on a les 10:30h començarà la Benedicció de Palmes i Rams a l´Ermita, i tot seguit la Processó i Missa. Tot seguit a la Muntanyeta «Concurs de l´Encisam», mascletà, Sorteig dels Sants. Per la vesprada-nit, serà la «Baixà dels Sants» on és traslladaran les imatges als domicilis dels seus Cofrares Majors.

Dilluns Sant, serà el dia de la visita als «Arreglos» on serà l´inauguració.

Divendres Sant, tenim que destacar la Processó General del Sant Enterrament.

I el Dissabte Sant és celebrarà la Solemne Vigília Pasqual, on tot seguit i sent ja el Diumenge de Resurrecció, serà la Gloriosa Trobada amb el Ressicitat, amb traques.

Alzira

Continuem en la Ribera Alta, a la ciutat d´ Alzira on el Diumenge de Rams, fan la benedicció i processó de les Palmes amb representació de l´entrada de Jesús a Jerusalem. – Plaça Primer de Maig, a les 11:30h. La Setmana Santa d´Alzira és Festa d´Interés Turístic Nacional.

I el Divendres Sant, la ciutat viurà dos processons importants.

Processó del Silenci – Temple de l´Encarnació (05:30h)

Processó del Sant Soterrament – Plaça de Santa María (18:30h)

Alacant

A la ciutat d´Alacant( l´Alacantí), hi ha que destacar que la seua Setmana Santa ha sigut declarada recentment com Festa d´Interés Turístic Nacional.

Alacant viurà en els próxims dies, diferents processons que destaquem a continuació.

Dimarts Sant – Processó Crist de la Mar – Basílica de Santa Maria (19:45h)

Dimecres Sant – Processó de la Santa Creu – Ermita del Barri de la Santa Creu (19:00h)

Dijous Sant – Processó del Sant Sopar (21:30h) o la Processó del Silenci (23:30h)

L´Alcora

A l´Alcora ( l’Alcalatén), tenim que destacar un dels actes més importants de la Setmana Santa a este municipi castellonenc. Parlem del Divendres Sant, en la Rompida de la Hora, que se celebrarà a la Plaça d´ Espanya a les 12:00h. Enguany serà Víctor Palmero (actor) el que trenque el silenci. Una tradició que va començar en l´any 1991 i que és una Festa declarara Interés Turístic Autonòmic.

Benetússer 

El municipi de Benetússer, tenim que destacar les representacions de l´Estampa Sacra del Juí de Jesús.

Crevillent 

Crevillent (Baix Vinalopó), destaquem la Processó de la Mort de Crist, amb pasos del escultor Mariano Benlliure.

Oriola 

La ciutat d´Oriola (Baix Segura), tenim que destacar la Processó del Silenci, que es celebrarà el Dijous Sant a les 23:00h. A les 11 en punt de la nit, s’apaguen les llums de la ciutat i es fa el silenci, trencat únicament pel colp d’una botzina sorda, el colp d’una timbala destemplat i el Cant de la Passió. En ella participen homes majors d’edat abillats amb hàbit caputxí, el Cabildo Catedralici, els seminaristes, el Senyor Bisbe de la Diòcesi i centenars de fidels alumbrants que acompanyen al Santíssim Crist del Consol.

A este municipi, la Processó del Sant Soterrar, es celebra el Dissabte Sant a les 19:00h. Es cataloga dins de les deu millors processons d’Espanya, donades les seues singularitats . En ella participen tots els estaments de la societat oriolana, vestits de rigorós dol. A excepció de la imatge de Sant Joan i la Verge de la Soledat.

Sagunt 

A Sagunt (Camp de Morvedre), tenim que destacar el Divendres Sant què constitueix el dia gran de la Setmana Santa saguntina, destacant el Viacrucis des de l’ermita de la Sang fins al Calvari, en el qual es representa la Passió de Jesús a través de les estacions que flaquegen l’empinat camí.

L´acte més destacat la «Passió en viu», que és celebra cada Dissabte de Passió, amb l´escenificació del juí a Jesúcrist.

Altres actes destacats són els concerts de música sacra “Sagunt in Excelsis”, representació vivent de la Passió de Crist, la Trobada Dolorosa del Dilluns Sant, la subhasta de Passos i Sayones, la processó del Silenci del Dimecres Sant, el Sermó del Davallament i la Missa de Resurrecció.

Torreblanca

En Torreblanca (Plana Alta), tenim que destacar la representació de «La Passió» que és celebrarà el Dijous Sant a les 22:00h. Una representació teatral que uneix a més de 100 actors i figurants de la localitat.

Gandia 

Gandia (Safor), destaquem la Processó del Santíssim Crist de la Bona Mort, que és celebrarà del Dijous Sant a les 22:45h amb eixida de la Parròquia de Crist Rei, aon al finalitzar en la plaça de les Escoles Píes es realitzarà l´interpretació de «La muerte no es el final», per l´Orfeó i la banda del Reial de Gandia.

València 

Finalitzem el recorregut a la ciutat de València (L´Horta), on tenim que destacar la Setmana Santa Marinera als poblats marítims on destaquem els següents actes.

Dimarts Sant: Processó penitencial del Silenci de Jesús de Medinaceli, al Cabanyal – Canyamelar

Dimecres Sant: Processó de l´Empar del Crist del Salvador i de l´Empar

Divendres Sant: Encontre dels Cristos i Oració pels Difunts en la Mar. Un acte amb el Santíssim Crist del Salvador i de l´Empar. (07:30h)

Diumenge de Resurrecció: Desfilada de Resurrecció (13:00h)