• La peça s’estrenarà el 24 de setembre i portarà el segell dels músics i compositors benicarlandos Dani Tejedor, Pablo Anglés i Juanjo Villarroya
  • L’aniversari dels 50 anys de les Falles tindrà una imatge commemorativa pròpia dissenyada per Pistacho Studio

El proper mes de març, les Falles de Benicarló compliran 50 anys i la ciutat en ple es bolcarà en celebrar aquesta efemèride que confirma l’èxit de la que ja és una de les tradicions més arrelades a Benicarló.

El regidor de Festes i Falles, Pedro Manchón, i el president de la Junta Local Fallera, Fede Guimerá, han donat a conéixer avui alguns detalls del que serà el primer acte que encetarà aquest aniversari, juntament amb la imatge que identificarà totes les celebracions dels 50 anys de les Falles de Benicarló, creada per l’empresa Pistacho Studio.

El president de la JLF ha volgut tindre un record especial per als primers fundadors de les Falles de Benicarló. «Gràcies a ells –ha dit– i a tots els que han vingut darrere, hem arribat als 50 anys amb una salut envejable». «Les Falles de Benicarló –ha assegurat– són un referent a tota la Comunitat Valenciana i hem d’aprofitar aquest aniversari per a construir entre tots un programa d’actes que faça honor a aquesta celebració».

Sobre l’espectacle musical que obrirà les celebracions, el 24 de setembre, el regidor Pedro Manchón ha assegurat que «serà el millor preludi per a l’inici de les Falles» i ha agraït la participació en el projecte dels que ha qualificat com a «tres gegants de la música, tots ells benicarlandos», en referència a Dani Tejedor, Pablo Anglés i Juanjo Villarroya.

Més de 250 músics per a una peça única i irrepetible

Precisament els tres músics i compositors, presents a l’acte, han estat els encarregats de donar les primeres pinzellades de l’espectacle musical que iniciarà la celebració del 50 aniversari i que reunirà més de 250 músics, entre membres de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló, la Slap Drum Orquestra i integrants de les corals.

Imatge dels 50 anys dissenyat per Pistacho Studio

Els tres han qualificat l’espectacle com «una peça cohesionadora, única i irrepetible, com ho són les Falles, que serà recordada durant molt de temps», han assegurat.

L’obra, composta a tres mans, tindrà 8 moviments i una vessant escènica molt important i girarà al voltant de la figura de José Antonio Valls, que va ser director de la Banda de Música de Benicarló.

Una marca per al record

Tots els esdeveniments organitzats al voltant dels 50 anys de les Falles tindran una marca que els identificarà i que ha estat elaborada per l’estudi de disseny Pistacho Studio. Els seus creadors, José Luis Arroyo i Adela Flore, ha explicat el procés de naixement de la marca, que han qualificat com un «tribut a tots els artistes que formen part de la festa fallera, començant pels artistes fallers però sense oblidar els indumentaristes o els pirotècnics».

En la marca destaquen, d’una banda, els motius florals inspirats en els vestits de les falleres i en la ceràmica tradicional valenciana, i de l’altra, els colors, relacionats amb elements com el foc o la mar.

Una marca que els seus creadors defineixen com «una imatge contemporània que conjuga tradició i modernitat».