• Ribó: “Ha sigut una reunió molt fructífera, que permetrà que tots els valencians i valencianes gaudisquen del 9 d’octubre de manera pacífica i festiva”

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha presidit la reunió de la Junta Local de Seguretat Ciutadana amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre acompanyat de la Delegada del Govern, Pilar Bernabé, el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i els caps i directors de les Forces i Cossos de Seguretat i Emergències que presten servici a la ciutat. Una festivitat que després de dos anys marcats per les restriccions provocades per la crisi sanitària, recobra la total normalitat.

Després de la reunió l’alcalde ha qualificat la reunió com “molt fructífera i que permetrà que tots els valencians gaudisquen d’una festa 9 d’octubre en la qual es durà a terme, com en tantes ocasions, una processó cívica pacífica i ben organitzada”. Per la seua banda, durant la reunió, la Delegada del Govern ha traslladat a l’Ajuntament de València “la total disposició del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil per a col·laborar i garantir la seguretat de totes les persones que acudisquen a gaudir de la festa de tots els valencians”. Així mateix, Bernabé ha remarcat que “en l’operatiu participaran totes les unitats que siguen necessàries, com agents de paisà, la UPR, la Unitat de Subsol o l’helicòpter policial”.

Per a Carlos Galiana “esta festa suposarà la recuperació definitiva de la cultura festiva de la ciutat tal com tots la coneixem, la Senyera passarà pel seu recorregut habitual i recuperem els Moros i Cristians, que van patir restriccions l’any passat. Per fi tindrem una festa del 9 d’octubre completa”.


ESPECIAL 9 D´OCTUBRE 2022

Especial 9 d´Octubre

Consulta l´especial


Finalment, el regidor de Protecció Ciutadana ha remarcat que “hui s’escenifica la gran coordinació que duem a terme entre el Govern i l’Ajuntament, que ja portem temps preparant este operatiu”, i ha assenyalat que la preparació d’esta festa “suposa un repte que va més enllà de la processó, amb el castell del dia anterior, la mascletá i molts altres actes, en els quals la Policia Local i Bombers VLC destinaran més de 300 efectius, que treballaran al costat de la resta de cossos de policials per garantir la total seguretat de les persones, i la resta de llibertats com la de manifestació o expressió, durant la festa”.