- Són 594 persones més que en la temporada anterior, i 103 més respecte a l’última temporada en què el recinte va estar obert
- S’està treballant per a comprar instrumental necessari i arribar als 108 o 110 músics en este mandat, respecte a la plantilla actual de 90 places, així com cobrir 15 vacants l’any que ve
El Palau de la Música inicia dimecres que ve, 18 d’octubre, la temporada d’abonament 20223/24 amb un total de 939 persones abonades, és a dir, 594 més que la temporada anterior i 103 abonades més respecte al curs 2018-19, l’última temporada en la qual el recinte musical va estar obert. Així ho ha explicat este dimecres el regidor de Cultura i president del Palau, José Luís Moreno, junt amb el director de l’auditori valencià, Vicente Llimerá.
Moreno ha valorat de manera molt positiva estes dades i ha recordat que l’objectiu era superar la xifra de l’última temporada en què va estar obert el Palau, un repte que s’ha aconseguit “encara que no ha sigut gens fàcil, ja que ens hem trobat amb molts problemes per a poder obrir i que hem hagut de solucionar”.
Dels 939 abonaments registrats, 423 són anuals, 67 del cicle Piano, 41 del de Veu, 66 del cicle Et Música et Anima; i a més, enguany s’han aconseguit 342 del cicle OV enfront dels 217 de la temporada passada, “un fet que demostra l’acceptació de la programació de la nostra Orquestra i que el treball del mestre Alexander Liebreich ha calat i s’està incrementant”, ha apuntat el director del Palau, Vicente Llimerá.
La xifra de 939 abonaments de la present temporada correspon a persones físiques, mentre que l’any anterior, en desenvolupar-se en dos escenaris i comptabilitzar-se per separat, el nombre d’abonaments no corresponia al nombre real de persones físiques, que realment van ser 345. En l’última temporada en la qual va estar obert el Palau, 2018-19, van ser 836 els abonaments registrats. Cal tindre en compte, tal com ha subratllat Llimerà, que el públic compra les localitats a mesura que arriba cada concert: per als dos pròxims concerts ja s’han superat les 1.200 butaques d’ocupació, i pujant.
El director del Palau també ha explicat que esta temporada “és heretada, però no és la nostra idea d’una gran temporada”, i és per això que “estem treballant en el pròxim nou curs amb menys concerts, 38 o menys, oferir abonaments trimestrals que faciliten la compra a totes i a tots, i programar concerts de les millors formacions internacionals i directors i solistes de renom que acompanyen l’Orquestra de València”. Així mateix, ha afegit que “volem desenvolupar el marc regulació de preus per a possibilitar que jubilats, gent jove i persones sense recursos, puguen disposar d’abonaments al 50%”. Finalment, Llimerà ha anunciat projectes de música en l’exterior (places, platges…) per tal d’“acostar el públic que habitualment no té el Palau a una proposta artística de primer nivell i amb el màxim rigor, com fan altres ciutats en localitzacions d’exterior, i guanyar a un públic que habitualment no va a les sales de concerts”.
Compra d’instrumental i places de l’OV
Per la seua banda, el regidor de Cultura, José Luis Moreno, s’ha referit, a preguntes dels periodistes, a la compra d’instrumental per a l’Orquestra de València, i a l’ampliació de la plantilla. Tal com ha assenyalat l’edil, actualment hi ha un total de 90 músics en l’Orquestra, i l’objectiu d’este mandat és arribar als 108 o 110 professionals, per a poder afrontar qualsevol tipus de repertori, així com cobrir 15 vacants per a l’any que ve, algunes d’elles dins del procés d’estabilització. En segon lloc, es pretén també comprar instrumental, “una cosa que és absolutament necessària, i que té unes mancances que responen a una falta de gestió de l’anterior govern, que no ho considerava prioritari”.
José Luis Moreno també s’ha referit a la Banda Simfònica Municipal, ja que “estem solucionant la creació de places necessàries: la idea és regularitzar la situació amb un procés d’estabilització i cobrir les vacants”.
Finalment, el regidor ha parlat sobre les filtracions d’aigua que s’han observat en l’edifici, i ha explicat que, una vegada efectuades “actuacions provisionals per a millorar el tema de les filtracions, ara estem preparant una auditoria tècnica per a saber quins són els problemes que té eixa part de l’edifici i resoldre’ls”. En qualsevol cas, es tracta d’unes filtracions localitzades en la zona d’administració, que no afecta l’accés del públic ni tampoc del personal treballador, que pot accedir per altres llocs.