• El compte enrere ja ha començat. Coneix a les persones que conformen el jurat que triaran a les Falleres Majors de València 2023

Anit es va celebrar l´Assamblea extraordinària de presidents i presidentes del mes de setembre, on es va votar telemàticament per a triar a les persones que componen els jurats que triaran a les Falleres Majors de València 2023. 

JURAT FALLERA MAJOR INFANTIL DE VALÈNCIA 2023

Julián Carabantes Javaloyes | President d´agrupació. 

Actualment és president de la Federació – Agrupació Falles del Marítim, que compta amb 46 comissions. Faller de barri Beteró, ha obstentat diferents càrrecs, sent president de la mateixa durant 18 anys. Vinculat des de 1998 als mitjans de comunicació fallers, està en possesió del Bunyol d´Or amb fulles de llorer i brillants des del 2010. En el món faller també és conegut per la seua vinculació a la faceta artística. Ha sigut responsable de la Gala de la Cultura Infantil en diverses ocasions i va ser jurat de les FMIV Carmen Monzonís i Sofía Soler.

Mari Paz Obón | Membre de JCF

En possessió del Bunyol d’Or i Fulles de Llorer. Fallera de la seua comissió des de fa 26 anys, dels quals dos ha sigut delegada d’infantils (2016 i 2019). Membre de JCF com a adjunta en la delegació de Cultura. 2019/2020 i secretària delegació de Cultura de JCF. Des de 2020 a l’actualitat secretària de la delegació d’infantils de JCF. És assessora personal d’administracions publiques i grans clients.

Esther Cabanes García | Presidenta de falla

Fallera des que va nàixer. sempre de la mateixa comissió, la qual porta presidint des de fa 8 anys (2016-2023). Va ser FMI en 1990 i fm en 2000 i 2001. En possessió del bunyol d’or amb fulles de llorer i brillants des de l’any 2019. Presidenta de l’agrupació falles Mislata (2014 – 2015), professionalment és infermera de quiròfan a l’Hospital Clínic Universitari de València. 

Jorge Font Hernández | President de falla

Component de la directiva de la seua comissió en la delegació de festejos i vicepresident 1° des de l’any 2013 al 2019. Component de la directiva de la federació agrupació falles del Marítim en la delegació de festejos des de l’any 2019 fins al 2021. En l’actualitat és el president d’aquesta comissió, des de setembre del 2021.

Carmen Monzonís Valero | Fallera Major Infantil de València 2011

Fallera des de que va nàixer. De fet, ha participat en actes tan representatius com el Cant de l’Estoreta. Va ser Fallera Major Infantil de la Falla Albereda-Avinguda de França en l’any 2010 i l’any següent, en 2011, es va convertir en la Fallera Major de València de 2011. Ha sigut presentadora del concurs de playbacks infantils de JCF a l’any 2012 i jurat de sector en les preseleccions de 2019. Tot i estudiar a Madrid, és una fallera molt implicada i sempre troba temps per dedicar-li a les Falles. Estudia l’últim curs del doble Grau Bilingüe en ADE i Dret per la Universitat CUNEF i actualment, està en practiques a la Central de Balanços del Banc d’Espanya. A més, ha treballat com a monitora en programes d’immersió lingüística en Irlanda i ha fet també un voluntariat a la Fundació Vicente Ferrer a la Índia.

María Mahiques Giménez | Cort d´Honor de la Fallera Major Infantil de València 2009

Pertany a la comissió Pintor Goya-Brasil des de 1999, tota la seua vida. De fet, va passar la seua primera Ofrena amb només un mes, ja que el seu aniversari és al febrer. Va ser Fallera Major Infantil de la seua comissió en 2008 i l’any següent, en 2009, va tindre el privilegi de formar part de la Cort d’Honor de la Fallera Major de València. Té el Bunyol d’Or i està molt lligada al món de les Falles, participant en els concursos de playbacks de JCF o el de declamació. En este últim va aconseguir el tercer premi en Categoria B en 2008 i el primer premi en Categoria B en 2010. A més, va ser clavariessa infantil de l’Altar de l’Àngel Custodi en eixe 2010 i ha participat durant diversos anys en les representacions teatrals dels miracles de Sant Vicent. Ha sigut jurat de sector en les preseleccions de 2018 i presentadora d’actes fallers com ara la preselecció del seu sector i agrupació, Olivereta. Així com també, mantenidora de Falleres Majors i organitzadora del sopar benèfic de Corts i Falleres Majors Infantils de València. És graduada en la doble titulació de Comunicació, Relacions Públiques i Màrqueting en ESIC Valencia i actualment, treballa com a community manager en Rmedios Marketing.

Matilde Plaza Sánchez | Fallera de la comissió Mont de Pietat de Xirivella i de la comissió Castelló – Segorb

Amb el Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants, esta fallera porta des de que era infantil participant en diverses activitats falleres com ara el grup de playbacks, el teatre, la declamació i els balls regionals. En l’any 1988 va actuar en l’exaltació de la Fallera Major infantil de València al teatre Principal. Ha sigut 11 anys delegada de cultura, uns altres 4 anys component de la delegació d’infantils i també tresorera a la seua comissió. Ara, a més, forma part del grup de danses de la falla Castelló-Sogorb. Durant els últims dos exercicis fallers ha sigut jurat a la fase de sectors en les preseleccions. En el terreny laboral, porta 16 anys treballant com a administrativa en una empresa de transports.

D´esquerra a dreta ( Julián, Mari Paz, Esther, Jorge, Carmen, María i Matilde) | 📸 Armando Romero (JCF)

JURAT FALLERA MAJOR DE VALÈNCIA 2023

César Rivero Muñoz | President de falla

President de la falla Gayano Lluch durant 14 anys consecutius. Vicepresident d’infantils, cultura, activitats diverses i festejos, fins a arribar a president. Secretari d’infantils de l’agrupació Rascanya. Té dues filles que van ser components de la cort d’honor de la FMV en els exercicis 2015 i 2019. 40 anys de comercial. Actualment jubilat.

Mónica Peris David | Membre de JCF

En possessió del bunyol d’or i brillants amb fulles de llorer. Fallera de la seua comissió des de fa 44 anys, dels quals 12 ha sigut directiva. Ha pertangut a la directiva de l’agrupació poblats al sud 10 anys, exercint càrrecs com a secretària, delegada de protocol, festejos, etc. Delegada de sector de Poblats al Sud des de fa 5 anys. Membre de JCF des de fa 5 anys, dos anys en la delegació de Cultura i tres anys com a secretària de la delegació de Festejos. Ha sigut en dues ocasions jurat de preselecció.

Silvia Atienza Mora | Presidenta de falla 

40 anys com a fallera de la seua comissió i en possessió del bunyol de brillants des de 2013. Ha participat “de manera activa” en la directiva de la comissió en els càrrecs de secretària, diferents vicepresidències, direcció dels grups de teatre i en l’organització dels esdeveniments de la comissió. És presidenta des de l’exercici 2019 fins a l’actualitat. jurat de teatre del concurs de JCF i jurat de preselecció (fase 1). Grau superior en relacions públiques i màrqueting. Grau superior en educació infantil.

Christian Rabadán Ayuste | President de falla 

Personal de serveis i monitor escolar en el centre educatiu Sant Pere Pascual i en el departament comercial a Palau Alameda. President 2019/2020 fins a l’actualitat i president infantil 2005. en possessió del bunyol d’or. Directiu de la seua comissió des que va passar a la comissió adulta estant en delegació de diverses, juvenils, protocol, vicepresidència i delegat d’infantils. Ha sigut jurat de preselecció de sector en diverses ocasions. Jurat en concursos de play-backs en diverses localitats i agrupacions, així com de cavalcada a torrent. Col·laborador en el programa de ràdio ‘Eel casal’ de Plaza Radio.

Laura Caballero Molina | Fallera Major de València 2011

Fallera des que va nàixer, fa ja 35 anys, té en possessió el Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer i pertany a la comissió Regne de València-Sant Valer. Laura va ser Fallera Major Infantil en 1997 i Cort d’honor de la FMIV en 1998. Una sort que li va tocar anys després, esta vegada com a Fallera Major de València en 2011, després del seu regnat com a Fallera Major de la seua comissió al 2010. Ha sigut delegada de joventut, festejos i protocol durant 8 exercicis fallers. A més, d’escriptora i directora d’obres de teatre infantils per al concurs de presentacions infantils de JCF durant 5 anys. De fet, va obtindre el premi a la millor direcció en l’exercici 2009. És diplomada en Fisioteràpia per la UV i Diplomada en Magisteri Infantil en la Universitat Catòlica de València. Actualment treballa com a professora de les àrees d’espanyol i tutora de xiquets de 5 anys en el col·legi Iale School.

Elena Dasí Sánchez | Cort d´Honor de la Fallera Major de València 2027

Pertany a la comissió Carrera Malilla-Illa Cabrera, a la qual està vinculada des de sempre. Va ser Fallera Major l’any 2006, el preàmbul per convertir-se en Cort d’Honor en 2007. Elena ha ostentant molts càrrecs a la seua falla com ara Vicepresidenta, Delegada de Protocol i de Festejos. A més, ha estat designada com a jurat per JCF. en diverses ocasions i sectors i té el Bunyol d’ Or amb Fulles de Llorer. Diplomada en Relacions Laborals, en l’àmbit professional, desenvolupa la seua activitat com a docent de certificats de professionalitat al Taller d’Ocupació que depén de Labora. La seua tasca té com a principal objectiu ocupar-se de les persones per a proporcionar-los ferramentes i ajudes per a millorar la seua ocupabilitat.

Pedro José Rubio Santiago | Expresident de falla i expresident d´agrupació

Pedro té 46 anys i pertany a la comissió Cervantes-Pare Jofre. Va ser President durant 4 exercicis fallers i uns altres quatre com a president d’Agrupació de Falles Centre. A més, és actor i té en possessió el Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer. Pedro ja va ser jurat de la Fallera Major de València de 2015. Treballa com a CEO en AHG projectes.

D´esquerra a dreta ( César, Mónica, Silvia, Christian, Laura, Elena i Pedro José ) | 📸 Armando Romero (JCF)

POTS VORE L´ASSAMBLEA AL SEGÜENT VIDEO